Affenpinscher

Affenpinscher Hond

Ben je op zoek naar een kleine, grappige en dappere hond om mee op avontuur te nemen? Eentje die je thuis ook meteen waarschuwt voor ongewenst bezoek? Dan is de Affenpinscher het ideale hondenras voor jou!

Oorsprong van de Affenpinscher

De Affenpinscher is afkomstig uit Duitsland. Het is een oud ras dat oorspronkelijk gefokt werd om te jagen op muizen en ratten. Dat deden ze in huizen, boerderijen en winkels. Later kregen ze een kleiner formaat en werden ze gezelschapshond. De Affenpinscher is een voorouder van de Brussels Griffon.

Kenmerken van de Affenpinscher

Hun hoofd lijkt wat op dat van een aapje. Vandaar hun naam, “affen” betekent “aap” in het Duits, en “pinscher” betekent “terriër”). Ze zijn ruwharig, hebben een moustache, baard en een onverschrokken blik. De Affenpinscher heeft een schofthoogte tussen 25 en 30 cm en hun gewicht varieert van 5 tot 10 kg.

Gedrag van de Affenpinscher

Klein maar dapper! Ze hebben een pittig karakter en zitten vol energie. Affenpinschers gaan graag met hun baasje op avontuur. Deze kleine, stevige en slimme hond waakt goed over zijn territorium. Ze zijn alert en prikkelbaar.

Het is niet het beste ras voor een huishouden met kinderen omdat ze durven bijten als ze geprovoceerd worden. Het is een goed idee om een puppy te socialiseren met jonge kinderen maar u moet altijd toezicht houden op hun interacties. Socialisatie met mensen en dieren tijdens hun groeifase is belangrijk. Ze hebben ook nood aan voldoende training met voedselbeloningen.

Voeding van de Affenpinscher

Droogvoer van hoge kwaliteit, verdeeld over twee maaltijden. Hoeveel uw hond eet, hangt natuurlijk af van de grootte, leeftijd en dagelijkse beweging. De kwaliteit van je hondenvoeding maakt ook een verschil. Met goede voeding komt je hond een heel eind verder. Voor meer informatie zie ook onze richtlijnen voor het kopen van het juiste voedsel, het voeden van je puppy en het voeren van je volwassen hond.

Ziekten van de Affenpinscher

Affenpinschers zijn over het algemeen gezonde honden. Zoals alle rassen zijn ze echter vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Niet alle Affenpinschers krijgen onderstaande ziekten, maar het is belangrijk om van hen op de hoogte te zijn als u dit ras overweegt:

Verzorging van de Affenpinscher

Om het ruige maar nette uiterlijk van de Affenpinscher te behouden, borstel je ze wekelijks met een gladde borstel. Vervolgens kam je hen met een metalen kam. Gebruik je vingers om eventuele klitten voorzichtig los te maken. Het kan helpen om ze eerst met een ontknopingsshampoo of -oplossing te behandelen. Voor meer informatie zie ook onze richtlijnen voor de algemene verzorging van je hond zoals de tanden, nagels, oren en ogen. In onze shop vindt u ook nuttige en kwaliteitsvolle producten voor de verzorging van je hond.

 

Leave a Comment

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *